Monday, February 22, 2016

Битва семінарів в КНЕУ: REVIEW

Братасюк Інна, Бурлуцька Ольга
студентки ЕЕП-305


Це, беззаперечно, було новим та цікавим досвідом для двох груп. Не говорю, що готуватись до семінарів, читати підручники, писати конспекти – це все нецікаво. Хоча ні, кажу. Зовсім інша справа – це почуття конкуренції, жага дослідити, зрозуміти, підготувати все так, щоб бути на достойному рівні з групою-опонентом. Коли стимулом є не лише бали, а й самоствердження –  саме тоді загораєшся жагою до знань.

ЕЕП-305 підготували змістовну та цікаву доповідь про реєстрацію ТОВ в Україні: послідовні кроки «для чайників» від подачі документів до процедури ліквідації, а також розповіли про близьку до ТОВ форму організації підприємства в Каліфорнії – LLC (Limited liability company). Кожен крок не був описаний просто абстрактно, а підтверджувався конкретними прикладами, документами, нормативними актами.


Інша частина групи також опрацювала матеріал і підготували для групи-опонентів тести з «ізюминкою»: в них, здавалося б, всі відповіді або правильні, або ж навпаки – треба логічно подумати, бо всі варіанти здаються неправильними. Такий підхід до побудови семінарської роботи дуже вигідний. Учасниками є всі без виключення, кожен студент опрацьовує тему, вивчає відповідний матеріал, а потім закріплює його безпосередньо на Битві.

ЕЕП- 308 задавали доповідачам цікаві та влучні питання. Було видно, що вони також добре обізнані в даній темі і часу попусту не марнували. Це була маленька мирна війна, в якій ЕЕП-308 були достойними супротивниками, які намагалися поцілити своїми питаннями в опонентів, але перемогла дружба. На всі питанні відповіді були дані, що допомогло присутнім глибше докопатися до суті питання, дізнатися про все, що, можливо, не було сказано в доповіді. 

Особливим гостем Битви семінарів став Тютюнников Максим Володимирович, директор юридичної компанії «Вікторія юрбізнес груп».  Він не лише відповів на всі запитання, які цікавили студентів з практичної точки зору, а й розказав, як процес реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю відбувається зсередини. Безсумнівно, корисною і необхідною для багатьох в майбутньому була інформація про особливості отримання та форми тих чи інших довідок і документів, інстанції, на які треба звернути особливу увагу, переваги використання електронної документації та підводні камені, на які може наткнутися підприємець-новачок у справах реєстрації.
               Що ж, це було круто! Цікаво, пізнавально і з користю проведений час. Обидві групи, викладачі і гості залишились задоволені Битвою. Ну а 5 та 8 групи з нетерпінням чекають наступних зустрічей, щоб ще повнішою мірою проявити свою наполегливість, старанність, знання та вміння.






No comments:

Post a Comment