Sunday, August 28, 2022

УКРАЇНСЬКИЙ МОТО ДЗЕН ПІСЛЯ 60: ПОДОРОЖ У ТИСЯЧУ МИЛЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ОДНОГО КРОКУ (ВЕЛИКИЙ ГЛОКНЕР I)

 У епоху античності високодуховні люди не подорожували і не схвалювали подорожі інших.

Сократ все своє життя провів в Афінах і не піддавався спокусі подорожувати, крім участі у битвах.

Сенека взагалі засуджував подорожі і говорив: «Яка користь у тому, щоб перетнути море і перейти з одного місця до іншого? Якщо ви хочете позбавитись своїх проблем, вам потрібне не інше місце, вам потрібна інша особистість».

Технічна революція зробила можливими подорожі на далекі відстані відносно безпечними і комфортними. В античні часи люди подорожували пішки або на конях. Д’артаньяну, а це був вправний вершник, знадобилось три дні аби дістатись з Парижу до Лондона. На разі така подорож займає 2,5 години. Ми живемо в майбутньому, кажу я Вам!

Туристична індустрія сьогодні – це величезна фабрика з продажу емоцій та вражень. Переглянути пам’ятки та сфотографуватися. Натовп за натовпом, як хвиля за хвилею.

Розумні не стільки шукають самотності, скільки уникають створюваної дурнями суєти. Такий шлях! (This is the Way (Mandalorian song)).

Який шлях вибереш ти? Бездумний рух у просторі подібний до стада овець під керівництвом пастуха – чичероне? Чи шлях до себе, через пізнання людей та природи за допомогою мотоцикла і ментального погляду?

Якщо Ти, той Тисячний, про якого казав Кіплінг, йди за мною в пошуках мрії, пригод та щастя!

Оригінал

УКРАЇНСЬКИЙ МОТО ДЗЕН ПІСЛЯ 60: БІЛА ЦЕРКВА. ЖІНКИ. МОТОЦИКЛ. (ГРОССГЛОКНЕР VIII)

No comments:

Post a Comment