Monday, August 22, 2022

ПОДОРОЖ ПІД ЧАС ВІЙНИ: правила безпеки

 Навіть в умовах війни туристична галузь продовжує функціонувати. У зв’язку з тим, що з’явилося багато звернень від туроператорів та турагентів з  проханням пояснити правила безпеки під час мандрівок країною, ДАРТ публікує інформацію про дозволи і обмеження, які діють під час воєнного стану в центральних та західних регіонах України.

Нагадуємо, що мандрувати та пересуватися країною не заборонено. Варто пам’ятати, що у кожній області за безпеку відповідають насамперед Військова адміністрація, а також місцева влада, ДСНС, поліція та військові. Саме до них варто звертатися, щоб уточнити – чи безпечно їхати в той чи інший регіон, які локації можна відвідувати, а які заборонено.

Збираючись у мандрівку, варто дізнатися про наявність укриттів по маршруту вашої подорожі. Туроператором та екскурсоводам теж необхідно формувати маршрути з урахуванням розташування бомбосховищ, бо це  відповідальність за людські життя. Хочемо наголосити, якщо ви  плануєте відпустку або хочете відвідати туристичні локації, перед візитом потрібно уточнити графік роботи об’єкту.

Також просимо при плануванні туристичних мандрівок враховувати те, що з метою підтримання правопорядку на території областей діє комендантська година. Як правило, вона триває з 23.00 поточної доби до 05.00 наступної доби. 

Що заборонено?


No comments:

Post a Comment