Friday, January 24, 2020

Українське правознавство або вчені юристи третього покоління.


"The first thing we do, let's kill all the lawyers"


Приватизація української правової науки окремими юридичними кланами призвела до стагнації української правової наукової думки.

Поодинокі спалахи правового мислення виглядають світляками-сиротами в суцільному мороці глухого лісу українського правознавства.

Ритуали і обряди українського правового наукового середовища через різновид містичної ініціації примушують здобувача наукового ступеня померти як наукову особистість і воскреснути у вигляді напівнікчемної корумпованої істоти - кандидата або доктора юридичних наук.


Особливих успіхів юридичні вартові корупції досягли в паразитуванні на тілі української економіки. Правове регулювання економіки являє собою безмежний у просторі і у часі науковий бурштиновий рай – клондайк для копачів – сурогатних вчених юристів.

Якщо економічне право за допомогою змісту досліджує форму, то правова економіка за допомогою форми досліджує зміст. Часто відсутність змісту вміло маскується схоластичними формами і середньовічними догматами.

На разі, корумпованість українського академічного правового середовища досягла найвищого ступеня концентрації і невпинно веде країну до втрати знань про право як таке, саме по собі.

На юридичну сцену вийшли вчені-науковці третього покоління - вони самі купили наукові ступені, їхні керівники купили наукові ступені, керівники їхніх керівників також купили наукові ступені.

Звідси, українська правова науки не має до правової науки жодного відношення.

В такому блискучому юридичному середовищі теорія українського права перетворилась на потойбічне явище, ніяким чином не пов'язане з правовою реальністю.

Вчені юристи третього покоління - ці перлини сучасної української наукової правової думки спільно з бухгалтерськими працівниками і податківцями створюють власну неймовірну теорію права, засновану на наївному, містечковому розумінні права і, вже не за горами той час, коли українська держава змушена буде запрошувати німецьких юристів для викладання у вищих навчальних закладах або відряджати на стажування студентів старших курсів університетів за кордон для відновлення реальних знань про право.





No comments:

Post a Comment