Monday, March 7, 2016

Business Forum Nederland-Oekraïne


Wilt u zakendoen in Oekraïne? Of uw bedrijf daar verder laten groeien? Kom dan naar het Nederlands-Oekraïens Business Forum op woensdag 30 maart 2016 in Nootdorp. Laat u informeren over de mogelijkheden om zaken te doen in Oekraïne en ontmoet potentiële partners om mee samen te werken.

Met een vruchtbare bodem, een goed opgeleide bevolking en een markt van 45 miljoen inwoners, is Oekraïne interessant voor het Nederlandse bedrijfsleven. Met hulp van de Europese Unie, internationale financiers en het IMF, vinden er momenteel in het land de nodige economische vernieuwingen plaats. Het doel is om van Oekraïne een welvarend en stabiel land te maken met Europese standaarden en regelgeving.

Kansen voor Nederlands bedrijfsleven

De overheid van Oekraïne schenkt veel aandacht aan de verbetering van het investerings- en ondernemersklimaat. Hierdoor ontstaat er steeds meer vraag naar diensten en kennis, vooral op het gebied van: landbouw, energie, ICT en logistiek. Het Nederlandse bedrijfsleven kan daaraan een bijdrage leveren.

Business Forum

Dit Business Forum is onderdeel van een promotietour voor handel in Oekraïne. Het eerste forum organiseerde men in de Verenigde Staten op 16 juli 2015, gevolgd door Berlijn. Dit jaar vindt het evenement plaats in Parijs (april) en Canada (juni).
Tijdens het forum zullen verschillende ministers en vertegenwoordigers uit het Oekraïense bedrijfsleven vertellen over de huidige situatie in het Oost-Europese land. Daarnaast zullen zij ook vertellen welke mogelijkheden hun land kan bieden. Ook zal een aantal succesvolle Nederlandse ondernemers aan het woord komen. De spreektaal tijdens het forum is Engels.
Bekijk het volledige programma.

Inschrijven

Deelname aan dit business forum is gratis. U kunt zich inschrijven tot en met 22 maart aanstaande.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met:
Jos van der Sluijs
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
T 088 602 11 50
jos.vandersluijs@rvo.nl

No comments:

Post a Comment