Tuesday, June 16, 2020

Відбулась презентація “Помічника підприємця” та посібника “Легкі перевірки: порадник для бізнесу”

15 червня у приміщенні УКМЦ відбулась презентація функціоналу порталу “Помічник підприємця” на платформі inspections.gov.ua та посібника “Легкі перевірки: порадник для бізнесу”, покликаних спростити підготовку підприємців до зустрічі з державними інспекторами.
Обидва інструменти створені за ініціативою Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” та у співпраці з Офісом ефективного регулювання BRDO та EasyBusiness та є абсолютно безкоштовними для користувачів.

“Легкі перевірки: порадник для бізнесу”— покрокова інструкція про те, як бізнесу правильно проходити перевірки контролюючих органів. Відповідаючи на запитання в покроковій схемі, підприємець зможе виявити етап перевірки, на якому він зараз знаходиться.
Посібник підказує, як підприємець може діяти на трьох етапах — до, під час та після перевірки. Кожен етап — вичерпний перелік кроків, через які повинен пройти підприємець, щоб перейти до наступного етапу.
В свою чергу “Помічник підприємця” має рекомендації до, під час та після перевірки. Розширені функції представлені у особистому кабінеті, який за допомогою коду ЄДРПОУ може зареєструвати кожен підприємець. У ньому можна побачити досьє свого підприємства, календар планових та позапланових перевірок. Для оперативної консультації користувача розробники передбачили Телеграм-бот із підказками. Він може бути корисним уже під час проходження перевірки.

No comments:

Post a Comment