Monday, December 28, 2015

Порядок проведення семестрових екзаменів

Семестрові екзамени проводяться одночасно, як правило, для 3–4 академічних груп у письмовій формі за розкладом, що доводиться до відома студентів за місяць до початку екзаменаційної сесії. Іспит проводиться за екзаменаційними білетами, які складаються кафедрами відповідно до вимог діючого Порядку оцінювання знань студентів.

Екзамени проводяться екзаменаційною комісією, до складу якої входить лектор і викладачі, що ведуть семінарські (практичні, лабораторні) чи контактні заняття з відповідної науки (дисципліни), співробітники кафедри. Склад комісії затверджується завідувачем кафедри.


Кожен екзаменаційний білет має номер, а також позначку із вказаним рядом і місцем, на якому перебуває студент під час екзамену, де проводиться іспит (наприклад, № 5.4 – ряд 5 місце 4).

Номер білета записується до явочного листа і в бланк письмової роботи. В явочному листі студент розписується про отримання білета і бланка письмової роботи та про їх повернення. Нумерація екзаменаційних білетів проводиться кафедрою. Студенти займають місце в аудиторії за номерами екзаменаційних білетів. Зміна місця після одержання білета забороняється.

Після завершення організаційного етапу екзаменатор потоку оголошує час початку і закінчення екзамену. Після цього виходити студентам з аудиторії забороняється. Тривалість екзамену – 3 академічні години.

Виконання студентами екзаменаційного завдання повинно бути винятково самостійним. За використання заборонених додаткових джерел і засобів зв’язку чи підказок студент знімається з екзамену з виставленням оцінки «0» балів.

Після завершення екзамену письмові відповіді разом з екзаменаційними білетами й індивідуальними навчальними планами студента приймаються від кожного студента екзаменатором чи членом екзаменаційної комісії.

 Перевіряє роботи екзаменатор, яким є лектор. За рішенням кафедри до перевірки робіт можуть залучатися інші члени екзаменаційної комісії. Перевірка екзаменаційних робіт студентів проводиться тільки в приміщеннях Університету: на кафедрі, у навчально-консультативному пункті чи в спеціально виділеній аудиторії. Якщо викладачу, який перевіряє екзаменаційні роботи, необхідна перерва, екзаменаційні роботи зберігаються на кафедрах або у деканатах в умовах обмеженого доступу. Доступ до екзаменаційних робіт в такому випадку має тільки викладач, який перевіряє екзаменаційні роботи. Перевірена робота підписується екзаменатором. Результати перевірки фіксуються екзаменатором в екзаменаційній відомості.

У разі одержання позитивної оцінки бали заносяться до Індивідуального навчального плану студента згідно з діючим Порядком оцінювання знань студентів. Оголошення результатів екзамену і видача індивідуальних навчальних планів студента з оцінками здійснюється екзаменатором не пізніше дня, що передує наступному екзамену за розкладом.


Перевірені екзаменаційні роботи передаються до деканату разом з оформленими екзаменаційними відомостями. Роботи зберігаються три місяці, після цього утилізуються за встановленим порядком. Інші організаційні питання пов’язані з проведенням екзамену вирішує екзаменатор. 

No comments:

Post a Comment