Saturday, September 1, 2018

Ексклюзив: Започаткування бізнесу в штаті Нью-Йорк (правові форми і організаційні аспекти)

                                                                                                     Марина Аннабердієва, КНЕУ


За наданими New World Wealth’s результатами, Нью Йорк є найбагатшим містом світу з концентрацією 3 трлн.дол. США.
У Штаті Нью-Йорк (США) можлива реєстрація компанії в наступних організаційно-правових формах:
  • Corporation (C Corporation і S Corporation);
  • LLC (Limited Liability Company);
  • Non-profit Corporation;
  • Professional Corporation;
  • Sole proprietorship;
  • Partnership;
Реєстрація компанії в Нью-Йорку в формі LLC (товариство з обмеженою відповідальністю) є найбільш зручною організаційно-правовою формою для бізнесу. Ця організаційно-правова форма дозволяє укладати угоди Corp-to-Corp.

Діяльність Limited Liability Company (LLC – товариства з обмеженою відповідальністю) в штаті Нью-Йорк здійснюється відповідно до норм законодавчого акту штату Нью-Йорк «Limited Liability Company Act of New York» прийнятого відповідно до Уніфікованим законом про товариства з обмеженою відповідальністю, схваленим та рекомендованим для прийняття у всіх штатах США (від 14 липня 2006 р.)
Реєстрація компанії в Нью-Йорку (США) в формі LLC – основні положення
  • Організатором може виступити будь-яка приватна або юридична особа. Організатор підписує реєстраційне свідоцтво;
  • Процедура реєстрації займає близько 4 тижнів (реєстрація компанії – 1 тиждень, отримання Tax ID – 2-3 тижні);
  • Число акціонерів – не менше одного;
  • Число директорів – не менше одного. Громадянство директора не має значення;
  • Немає вимог щодо розміру установчого капіталу;
  • Акцій LLC не випускає;
  • У реєстрі штату публікуються назва, реєстраційний номер компанії, а також зареєстровану адресу, дані про агента і директорів;
  • Інформацію про власників розкривати не потрібно;
  • Компанія, згідно з вимогами закону, повинна мати місцевий юридичний адрес та зареєстрованого агента для отримання документів;
  • Документи повинні бути складені або перекладені на англійську мову з нотаріальним посвідченням підпису перекладача.
Сертифікат присвоєного найменування (Certificate of Assumed Name)
Корпорації, товариства з обмеженою відповідальністю (limited partnerships) і компанії з обмеженою відповідальністю (limited liability companies) також зобов’язані реєструвати Сертифікат присвоєного найменування (Certificate of Assumed Name), якщо вони ведуть свою діяльність під будь-якою назвою, відмінною від тієї, під якою вони були засновані або зареєстровані як юридична особа. Подібні форми підприємств повинні проходити реєстрацію в Департаменті штату Нью-Йорк (NYS Department of State)
Яка форма необхідна?
Форма бізнес-сертифікату (Business Certificate), відомого також під назвою «Сертифікат присвоєного найменування» (Certificate of Assumed Name).
Де можна отримати необхідну форму?
Форму Сертифіката присвоєного найменування (Certificate of Assumed Name) можна знайти на сайті Департаменту штату Нью-Йорк (NYS Department of State)
Багато офісів секретаря округу розташовують аналогічні форми, розроблені спеціально для конкретного округу. Ці форми також можна використовувати. Форму можна придбати в одному з комерційних магазинів, які здійснюють продаж юридичних форм або через Blumberg Legal Forms по телефону (800) 221-2972 або на сайті www.blumberglegalforms.com.
Де реєструється форма?
Для індивідуальних приватних підприємств (sole proprietorship) і товариств з необмеженою відповідальністю (general partnership) бізнес-сертифікати реєструються в офісі секретаря відповідного округу.
Офіси секретаря округу
Bronx 851 Grand Concourse,
Room 118
Bronx, NY 10451
Queens
88-11 Sutphin Blvd, Room 106 Queens, NY 11435
Brooklyn
Supreme Court Building 360 Adams St, Room 189 Brooklyn, NY 11201
Staten Island
130 Stuyvesant Place Staten Island, NY 10301
Manhattan
Supreme Court Building 60 Centre St, Room 103B New York, NY 10007
Для корпорацій, товариств з обмеженою відповідальністю (limited partnerships) ікомпаній з обмеженою відповідальністю (limited liability companies) Сертифікат присвоєного найменування (Certificate of Assumed Name) реєструється в Департаменті штату Нью-Йорк (NYS Department of State) за наступною адресою:
NYS Department of State
Division of Corporations, State Records and Uniform Commercial Code One Commerce Plaza
99 Washington Avenue
Albany, NY 12231
Як визначити, чи можливо використовувати вибрані найменування?
Реєструючись в офісі секретаря округу, необхідно там же виконати пошук по базі даних, щоб переконатися, що вибране найменування вже не використовується ким-небудь ще. Офіс секретаря округу здійснить необхідний пошук в своїх системах під час реєстрації. Можливо здійснити пошук по всіх підприємствах Нью-Йорка, щоб перевірити, чи не використовується вже ким-небудь вибране вами найменування. Для цього необхідно виконати пошук в базі даних NYS’s Corporation and Business Entity Database, що можливо знайти на сайті:  http://www.dos.ny.gov/corps/bus_entity_search.html.
Скільки коштує реєстраційне мито?
Для індивідуальних приватних підприємств і товариств з необмеженою відповідальністю реєстраційна мито залежить від округу, в якому реєструється форма. Мита в Нью-Йорку:
Крім сплати реєстраційного мита також можливо придбати в будь-якому окрузі додаткові завірені копії реєстраційної квитанції за ціною 10 доларів за копію.
Для корпорацій, товариств з обмеженою відповідальністю та компаній з обмеженою відповідальністю, які зобов’язані реєструватися на рівні штату, реєстраційне мито становить 25 доларів. Крім того, корпорації повинні виплатити додаткове мито в залежності від округу. Окружне мито для корпорацій становить 100 долларов для будь-якого округу в місті Нью-Йорк (New York City) і 25 доларів для будь-якого іншого округу в штаті Нью-Йорк (New York State). Заявники на рівні штату можуть також заплатити додаткове мито за прискорену обробку заявки, яке становить 25, 75 або 150 доларів залежно від обраної швидкості обробки.
Форми необхідні для реєстрації офіційного бізнесу в штаті Нью-Йорк
Бізнес-корпорація – Сертифікат про реєстрацію юридичної особи (Certificate of Incorporation)
Товариство з обмеженою відповідальністю (LP) – Сертифікат товариства з обмеженою відповідальністю (Certificate of Limited Partnership)
Компанія з обмеженою відповідальністю (LLC) – Угода про заснування (Articles of Organization)
Де можна отримати необхідну форму?
Форми можна придбати в одному з комерційних магазинів, які здійснюють продаж юридичних форм або через Blumberg Legal Forms по телефону (800) 221-2972 або на сайті www.blumberglegalforms.com. NYS Department of State також публікує форми, які ви можете використовувати:
Сертифікат про реєстрацію юридичної особи (Certificate of Incorporation): http://www.dos.ny.gov/forms/corporations/1239-f-l.pdf.
Сертифікат товариства з обмеженою відповідальністю (Certificate of Limited Partnership): http://www.dos.ny.gov/forms/corporations/1391-f-l.pdf
Угода про заснування (Articles of Organization): http://www.dos.ny.gov/forms/corporations/1336.pdf
Які вимоги пред’являються до найменування нового підприємства?
Жодне підприємство не може носити найменування, яке було б «не можна відрізнити» від уже наявного найменування корпорації, товариства з обмеженою відповідальністю або компанії з обмеженою відповідальністю в Нью-Йорку, будь це місцева організація або іноземна організація, що має дозвіл на діяльність в Нью-Йорку . Крім того, закони Нью-Йорка пред’являють спеціальні вимоги для кожної організаційно-правової форми бізнесу:
Бізнес-корпорація. Офіційне найменування будь-якоі бізнес-корпорації Нью-Йорка має включати в себе одне з наступних слів в повному або скороченому вигляді: corporation (корпорація); incorporated (зареєстрований як корпорація); limited (з обмеженою відповідальністю).
Найменування корпорації не може без спеціального дозволу включати в себе жодне з таких слів або словосполучень ні в повному, ні в скороченому вигляді, або включати в себе будь-які було похідні від цих слів або словосполучень: board of trade (товарна біржа); chamber of commerce (торгова палата); community renewal (оновлення житлових районів); state police (поліція штату); state trooper (патрульний поліції штату); tenant relocation (переселення жителів); urban development (міський розвиток); urban relocation (міське переселення); acceptance (прийняття); annuity (ануїтет); assurance (страхування); bank (банк); benefit (перевага); bond (облігація); casualty (непередбачена подія); doctor (доктор); endowment loan (іпотека з виплатою відсотків і переказом виплат по основній сумі в будь-якої накопичувальний фонд); fidelity mortgage (іпотека зі страховим покриттям); financial savings (грошові заощадження); guaranty surety (гарантія у формі поручительства); indemnity title (право гарантії від збитків); insurance trust (страховий довірчий фонд); investment underwriter (інвестиційний будинок, який бере на себе страховий ризик); lawyer (юрист); union (союз), labor (праця), council (рада), industrial organization (промислове підприємство); blind (сліпий); handicapped (особа з фізичними вадами); exchange (обмін); school (школа); education (освіта); elementary (початковий); secondary (середній); kindergarten (дитячий садок); prekindergarten (ясла); preschool (дошкільний); nursery school (дитячий садок); museum (музей); history (історія); historical (історичний); historical society (історичне товариство); arboretum (дендрарій); library (бібліотека); college (коледж); university (університет); conservatory (консерваторія); academy (академія); або institute (інститут).
Товариство з обмеженою відповідальністю (LP). Офіційне найменування будь-якого товариства з обмеженою відповідальністю в Нью-Йорку має включати в себе слова «Limited Partnership», «LP» або «LP» Найменування товариства з обмеженою відповідальністю не може без спеціального дозволу включати в себе жодне з таких слів або словосполучень ні в повному, ні в скороченому вигляді, або включати в себе будь-які було похідні від цих слів або словосполучень: board of trade (товарна біржа); chamber of commerce (торгова палата); community renewal (оновлення житлових районів); state police (поліція штату); state trooper (патрульний поліції штату); tenant relocation (переселення жителів); urban development (міський розвиток); urban relocation (міське переселення); acceptance (прийняття); annuity (ануїтет); assurance (страхування); bank (банк); benefit (перевага); bond (облігація); casualty (непередбачена подія); doctor (доктор); endowment loan (іпотека з виплатою відсотків і перекладом виплат по основній сумі в будь-якої накопичувальний фонд); fidelity (сумлінність); finance (фінанси); guaranty (гарантія); indemnity (гарантія відшкодування збитку); insurance (страхування); investment (інвестиція); lawyer (юрист); loan (позика); mortgage (іпотека); savings (заощадження), surety (поручительство); title (право); trust (довіру); underwriter (страховик); blind (сліпий); handicapped (особа з фізичними вадами); або exchange (обмін).
Компанія з обмеженою відповідальністю (LLC). Офіційне найменування будь-якої компанії з обмеженою відповідальністю в Нью-Йорку має включати в себе слова «Limited Liability Company», «LLC» або «L.L.C.» Найменування компанії з обмеженою відповідальністю не може без спеціального дозволу включати в себе жодне наступних слів або словосполучень ні в повному, ні в скороченому вигляді, або включати в себе будь-які було похідні від цих слів або словосполучень: board of trade (товарна біржа); chamber of commerce (торгова палата); community renewal (оновлення житлових районів); corporation (корпорація); incorporated (зареєстрований як корпорація); partnership (партнерство); state police (поліція штату); state trooper (патрульний поліції штату); tenant relocation (переселення жителів); urban development (міський розвиток); urban relocation (міське переселення); acceptance (прийняття); annuity (ануїтет); assurance (страхування); bank (банк); benefit (перевага); bond (облігація); casualty (непередбачена подія); doctor (доктор); endowment (виплата відсотків і переклад виплат по основній сумі в будь-якої накопичувальний фонд); fidelity (сумлінність); finance (фінанси); guaranty (гарантія); indemnity (гарантія відшкодування збитку); insurance (страхування); investment (інвестиція); lawyer (юрист); loan (позика); mortgage (іпотека); savings (заощадження), surety (поручітельствоtitle (право); trust (довіру); underwriter (страховик); blind (сліпий); handicapped (особа з фізичними вадами); exchange (обмін); school (школа); education (освіта); elementary (початковий); secondary (середній); kindergarten (дитячий садок); preschool (дошкільний); nursery school (дитячий садок); museum (музей); history (історія); historical (історичний); historical society (історичне товариство); arboretum (дендрарій); library (бібліотека); college (коледж); university (університет); conservatory (консерваторія); academy (академія); або institute (інститут).
Більш докладний опис обмежень, що накладаються на слова і словосполучення в найменуванні підприємств, можна знайти на сайті http://www.dos.ny.gov/corps/restricted_words.html
Вибравши найменування і впевнившись в можливості його використання, є можливість зарезервувати за собою дане найменування на термін до 60 днів, щоб підготувати інші необхідні документи. Для цього необхідно зареєструвати Сертифікат резервації (Certificate of Reservation) в Департаменті штату (Department of State) в Albany і заплатити реєстраційну мито в розмірі 20 доларів. Бронювання найменування можна продовжити ще двічі на 60 днів, заплативши 20 доларів за кожне продовження. Копію Сертифікату резервації (Certificate of Reservation) можна знайти на сайті http://www.dos.ny.gov/forms/corporations/0234.pdf
Де відбувається реєстрація?
Установчі та інші необхідні документи реєструються в Департаменті штату Нью-Йорк (NYS Department of State). Туди ж відправляються квитанції про сплату реєстраційних зборів. Відправляючи установчі документи поштою, необхідно докласти заповнену і підписану форму разом з необхідними квитанціями про сплату реєстраційних зборів і іншими необхідними документами, і відправити за адресою офісу департаменту в Albany:
NYS Department of State
Division of Corporations,
State Records and Uniform Commercial Code
One Commercial Plaza
99 Washington Avenue Albany,
NY 12231
Заповнені установчі документи разом з Формою авторизації кредитної / дебетової картки (Credit Card / Debit Card Authorization Form) і іншими необхідними документами можливо відправити в Division of Corporations по факсу (518) 474-1418. Форми, необхідні для заснування корпорації або компанії з обмеженою відповідальністю, також можна відправити онлайн на веб-сайті NYS’s Online Permit Assistance and Licensing website (OPAL) http://www.nys-opal.com/.
Цікавий факт: За данинами PlaceLive, щорічний дохід Нью-Йоркерців складає 496 млрд.$
Отриманння федерального ідентифікаційного номеру роботодавця (employer identification number – EIN)?
Отримання EIN є обов’язковим для більшості підприємств. (Винятком не являются навіть приватні індивідуальні підприємства без найманих працівників.) Індивідуальні приватні підприємці можуть використовувати свій номер соціального страхування (Social Security Number) в якості EIN.
Отримання необхідної форму?
Форму можливо знайти і заповнити онлайн-заявку на Form SS4 на
Де реєструється форма?
Форму EIN можна отримати онлайн, по телефону, факсу або поштою, в залежності від того, наскільки терміново вам необхідний EIN. Для кожного підприємства необхідно використовувати лише один спосіб подачі заявки, щоб не отримати кілька EIN на одне підприємство. IRS рекомендує заповнити форму онлайн на https://sa2.www4.irs.gov/modiein/individual/index.jsp.
Отримання ліцензії та дозволи, необхідних для ведення бізнесу
Щоб дізнатися, які ліцензії та дозволи вам необхідні для ведення бізнесу та отримати відповідні ліцензії та дозволи, необхідно використовувати
NYC Business Express на www.nyc.gov/nycbusinessexpress.
NYC Business Express – це універсальний веб-сайт, на якому можна швидко знайти всі необхідні інструкції щодо створення та ведення бізнесу в місті Нью-Йорку. NYC Business Express пропонує власникам підприємств і підприємцям інформацію, необхідну для створення і ведення бізнесу, а також інформацію про отримання відповідних дозволів, ліцензій і сертифікатів.
Отримання номер податку на продажу / зареєстрованого продавця / торговця (sales tax / registered vendor / resale number)?
Номер податку на продажу (Sales Tax Number) є обов’язковим для всіх підприємств, які здійснюють торгівлю в штаті Нью-Йорк, оподатковуваний податком на продажу. Необхідно зареєструватися в податковому департаменті (Tax Department) і отримати Посвідчувальний сертифікат (Certificate of Authority) для отримання номера податку на продажу (Sales Tax Number), а також випускати і приймати більшість сертифікатів штату Нью-Йорк щодо податкових пільг на продажу. Список неоподатковуваних продажів см. В Publication 750 на www.tax.ny.gov.
Яка форма необхідна?
Form DTF-17, Sales Tax Certificate of Authority (Посвідчувальний сертифікат податку на продажу).
Де можна отримати необхідну форму?
Знайти і заповнити Посвідчувальний сертифікат (Certificate of Authority) онлайн на сайті OPAL www.opal.ny.gov.
Де реєструється форма?
Щоб отримати Посвідчувальний сертифікат (Certificate of Authority), необхідно зареєструвати Form DTF-17 для вашого підприємства в Департаменті податків і фінансів штату Нью-Йорк (New York State Department of Taxation and Finance) щонайменше за 20 днів (але не раніше ніж за 90 днів) до початку діяльності підприємства. Можливо отримати форму онлайн на www.opal.ny.gov
New York State Tax Department
Sales Tax Registration Unit
W A Harriman Campus
Albany, NY 12227

No comments:

Post a Comment