Saturday, May 21, 2016

Лекція-бесіда з приватним нотаріусом в КНЕУ

Анна Лукіна
                                                                                                                (ЕЕП-305)
Забезпечення прав і охоронюваних інтересів суб'єктів підприємництва об'єктивно викликає необхідність вчинення нотаріальних дій. Інститут нотаріату займає центральна місце серед засобів фіксації прав і обов'язків суб'єктів господарювання. 

20 травня 2016 року  в КНЕУ ім. В. Гетьмана студенти 3 курсу факультету економіки та управління, в рамках курсу "Правове регулювання господарської діяльності", мали нагоду послухати лекцію з актуальних для кожного з нас  правових питань -  стосовно господарського договору, договору дарування, договору довічного утримання, заповіту.  Зустріч відбулася з дуже цікавою людиною, досвідченим у цій справі приватним нотаріусом – Мединською Наталією Володимирівною.

Лекція відбувалася у формі бесіди. Тому кожен міг поставити хвилююче його питання. 

           Спираючись на власний досвід та розповідаючи яскраві приклади із нотаріальної практики, Наталія Мединська, висвітлила правові аспекти спадщини у доступній для студентів формі. Тому слухати було набагато цікавіше, ніж читати про це книжки. Дане питання є актуальним ще по тій причині, що рано чи пізно, зачепить кожного із нас. 

Основну увагу нотаріус зосередила на вирізненні понять та змісту договорів дарування, довічного утримання, заповіту та спадкування, а також  навела чимало аргументів для майбутнього обрання того чи іншого виду. Але із всіх видів договорів, Наталія Мединмька виділила спадковий договір, який наразі не дуже популярний серед населення, але на думку досвідченого нотаріуса має значні переваги перед договором довічного утримання, так як право власності на майно у набувача виникає лише після смерті відчужувача. 

Також, нотаріус детально розповіла на яких підставах спадщина може перейти у державну власність. Це виявило неабиякий інтерес у майбутніх фахівців економістів.

Крім того, на лекції були розглянуті актуальні питання нотаріального посвідчення господарських договорів.

        Студенти не залишалися осторонь обговорення і ставили досить цікаві питання. Зважаючи на те, що лекція проводилася для майбутніх економістів, найцікавішим було питання про господарські договори і оподаткування отриманої спадщини. Студенти отримали цінні знання від професіонала своєї справи, які у майбутньому безсумнівно стануть у нагоді. Тому зустрічі такого формату є надзвичайно корисними для майбутніх фахівців-економістів!


No comments:

Post a Comment