Friday, October 23, 2015

Битва семінарів в КНЕУ (ІІ раунд - відповідь студентів ФЕтаУ)

Марина Власенко

Студентський семінар-конференція (публічна дискусія в КНЕУ) 

Вже вдруге у стінах Київського національного економічного університету  ім. В. Гетьмана проходить семінар-дискусія (тривіально кажучи «битва семінарів») на тему «Основні аспекти правового регулювання інтелектуальної власності в Україні». Цього разу 21 жовтня 2015 року презентували свої доробки студенти ФетаУ.

Дана конференція мала на меті з'ясувати, уточнити та поглибити знання студентів щодо правових основ виникнення та узаконення інтелектуальної власності у нашій країні.


Студентами 3 курсу 4 групи менеджменту були розглянуті наступні питання:
·         Авторське право та суміжні права
·         Патентне право
·         Об'єкти інтелектуального права
·         Первинне та вторине виникнення права інтелектуальної власності

·         Здійснення права інетелектуальної власності
·         Порушення права інтелектуальної власності
·         Комерційне найменування як аспект інтелектуальної власності
·         Міжнародна система інтелектуальної власності

Цього разу презентувала інфомацію вся група, таким чином надавши можливість висловитися кожному учаснику. Коротко, чітко та інформативно студенти не лише допомогли усім розібратися у теоретичних основах та складових такого багатогранного питання, як інтелектуальна власність, але й розглянули практичні кейси застосування різних аспектів регулювання власності в Україні.
Основними джерелами інформації слугували:
·         Конституція України
·         Цивільний Кодекс України
·         Кримінальний Кодекс України
·         Закони України про «авторське і суміжні права», «інноваційну діяльність», «антимонопольний комітет».
·         Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власностіі, №1716, 23.12.2004”.
У ролі слухачів цього разу були студенти факультету маркетингу, які після прослуханої презентації влучно ставили запитання щодо переваг та економічних вигод реалізації прав інтелектуальної власності, а також покарання, яке нестиме суб’єкт господарювання за несанкціоноване та незаконне розповсюдження об’єктів ІВ з метою отримання прибутку. Спільними зусиллями та колегіальним обговоренням були проаналізовані тенденції України у даній сфері, недоліки, які не дають змогу повноправно здійснювати ІВ, а також пролунали причини такого розвитку подій.



Сайт Марини Власенко: World Edge Trip







No comments:

Post a Comment