Saturday, October 22, 2016

Інноваційне підприємництво: трансформація ідей і знань в соціальні та економічні цінності

Володимир Мачуський

Щоденно у суспільстві народжується величезна кількість ідей і знань і щоденно величезна кількість ідей і знань помирає не використаними.

Відсутність дієвого механізму трансформації ідей і знань призводить до неможливості повноцінного  усвідомлення  суспільством власного інтелектуального потенціалу, а відтак спричиняє втрату величезного ринку  потенціальних ідей і наукових результатів.

Трансформація ідей і знань в соціальні та економічні цінності через забезпечення взаємодії між малим і середнім бізнесом, вищими навчальними закладами, органами державної влади і місцевого самоврядування, споживачами послуг, є викликом сьогодення або найближчого майбутнього (див. відповідний грант на Горизонт 2020 ТУТ).


Розробка механізму трансформації ідей і знань в соціальні та економічні цінності буде сприяти вільному перетіканню знань і наукових результатів за призначенням.  

Такий механізм трансформації не обовязково має бути революційним винаходом. Трансформація може бути досягнута поєднанням (комбінацією) вже існуючих механізмів: співробітництва, фінансування, соціальних мереж.


Принцип трансформації ідей і знань може бути застосований до ринку праці, академічної мобільності і т.і.


No comments:

Post a Comment